Stigende usikkerhed om sundhed – det mener danskerne

Hvor søger danskerne viden om sygdom og behandling? Og hvilken troværdighed tillægger de forskellige kilder? Det og meget mere har TrygFonden og Tænketanken Mandag Morgen spurgt danskerne om.

Mens mængden af information om, hvad man selv kan gøre for at holde sig sund, bare vokser og vokser, oplever et stigende antal danskere, at det er svært at finde rundt i sundhedsjunglen.

På trods af en udbredt skepsis over for sundhedsvæsenet foretrækker danskerne at få viden fra sundhedsprofessionelle, som de finder klart mere troværdige end sundhedspor­taler, medier, patientforeninger og sociale fora som Facebook, hvis trovær­dighed skraber bunden.

Denne analyse stiller skarpt på, hvordan dansker­ne håndterer og reagerer på den øgede mangfoldighed af kilder og information på sundhedsområdet.

TrygFonden og Tænketanken Mandag Morgen har spurgt godt 1.000 danskere om, hvor de søger viden om sundhed, hvilken troværdighed de tillægger forskellige kilder, om deres syn på sundhedsvæsenets intentioner, mediernes rolle i sundhedsdebatten – og meget mere.

God læselyst!

HENT PDF

 

Forrige artikel Globaliseringen af den danske mediebranche Globaliseringen af den danske mediebranche Næste artikel Hvem sagde ung og uengageret? Nye perspektiver på unges demokratiske deltagelse Hvem sagde ung og uengageret? Nye perspektiver på unges demokratiske deltagelse