Set, læst og hørt: Tommy Ahlers

Mandag Morgen har bedt uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) om at komme med tre kulturanbefalinger. Han anbefaler blandt andet at tage til kirkekoncerter, og så er han hoppet med på Lykke-Per-bølgen.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke får læst, set eller hørt så meget længere, udover de ting jeg skal gennem mit job. Men jeg er rent faktisk gået i gang med at læse Henrik Pontoppidans Lykke-Per for første gang, efter jeg fik den i julegave. Jeg synes, at det er en helt fantastisk historie, som både handler om iværksætteri og det at bryde ud af sin ramme. Jeg har ikke læst så meget gammeldansk eller klassisk litteratur, så jeg blev meget overrasket over, hvor nutidig den er, både sprogmæssigt og fordi den formår at ramme den danske folkesjæl, selvom den er skrevet i slutningen af 1800-tallet. Lykke-Per er en meget fin historie, der indrammer noget omkring Danmark. Og så er det sjovt at læse noget gammelt og egentlig føle, at det er nyt.

I november var jeg til koncert med Søren Huss i Christians Kirke på Christianshavn. Der er nogle koncerter, som bare kan noget ekstra inde i en kirke, og denne koncert var meget, meget smuk. Især Søren Huss’ seneste album, Midtlivsvisen, passede flot til kirken og det at være i et kirkerum.

Login