Set, læst og hørt: Søren Ejlersen

Aarstiderne-stifter Søren Ejlersen anbefaler noget for nylig set, læst og hørt. I tråd med sit erhverv er han blevet begejstret for en bog om sjældne, spiselige planter, som kalder på at blive genopdaget.

Alene i vildmarken er på den ene side et forventeligt tv-koncept, der spænder fra at være blødt, sødt og smage godt, til at gøre rigtigt ondt, når deltagerne ender med at give op. Min datter Molly på 12 år er faldet over DR-programmet og er betaget af tanken om at skulle klare sig selv derude. Vi ser med af og til og underholdes af deltagernes opfindsomhed – eller mangel på samme.

Danskernes forbrug af natur har været stærkt nedadgående de sidste årtier. Jeg synes, Alene i vildmarken er et interessant tv-koncept, hvis det kan åbne folks øjne for at komme ud af byen og gøre brug af den fantastiske natur, Danmark kan byde på. Molly er blevet inspireret, og jeg kan nu genoptage min gamle passion for at overleve derude uden andet end det, vi har på. Faktisk har jeg lovet hende, at vi går i vildnisset i weekenden. Og hvis det bliver koldt, er der heldigvis ikke længere hjem, end at vi næsten kan se vores hus.

Login